Nissan Beach Adventure

Avontuurlijke reizen

Advies van een ervaringsdeskundige

Wie niet vertrouwd is met het concept avontuurlijk reizen per camper of motorhome, is het raadzaam zich goed te informeren en eerst eens een voertuig te huren om te voelen of de “klikt” er is.

In elk geval moet u weten hoe om te gaan met toilet, watertanks en elektriciteit en hoe een slaapplaats te kiezen. Hierbij kan het advies van een ervaringsdeskundige van pas komen en kunnen talrijke boeken en tijdschriften ter zake u al een eind op weg helpen. En wie weet ontdekt ook u binnenkort de leukste, boeiendste en avontuurlijkste manier van reizen.

Reizen met camper, motorhome of zwerfauto

Of het nu een grote of kleine motorhome is, een reisvoertuig geeft de vrijheid om u ongedwongen op deze aardbol voort te bewegen. Uiteraard zijn er bepaalde regels qua opstelling, milieu, respect, netheid en discretie, maar die zijn er overal en altijd. En maar goed ook. Ons geeft een motorhome een gevoel van vrijheid, van overal thuis zijn, een gevoel van steeds op ontdekkingstocht zijn. Het gevoel dat er iedere dag iets te beleven valt, maakt het leven ook de moeite waard en geeft de nodige boost om ervoor te gaan. Wij hebben een voorkeur voor het iets ruiger en avontuurlijker type reisauto, althans in ons werk en voor eigen gebruik. Dit soort motorhome biedt immers meer mogelijkheden naast de verharde weg, waardoor u toegang krijgt tot de mooiste plekken ter wereld, waarbij andere culturen en volkeren steeds voor verwondering en respect zorgen.

Liefhebbers van reisvoertuigen gaan vaak door een jarenlang groeiproces, beginnend met een verbouwde oude bestelwagen of jeep om zo te evolueren naar een reisvoertuig echt op maat van je verwachtingen. Met behulp van de huidige technieken en mits een weloverwogen aanschaf kan zo’n voertuig het hele jaar door gebruikt worden. Aangevuld met fiets, scooter of motor voor de korte verplaatsingen, ben je overal en altijd mobiel en flexibel. En op een dag bent u dan klaar om te overwinteren in Marokko, een drie maanden durende trip door Turkije te maken of - zoals Richard – helemaal tot aan de Chinese grens te reizen…

Enkele interssante links: